Rovaniemellä käynnistyy mittava peruskorjaushanke

KAS asunnot käynnistää Rovaniemellä mittavan peruskorjaushankkeen

Mittava ARA-peruskorjaushanke niin laajuuden kuin merkittävyydenkin kannalta käynnistyy Rovaniemen keskustassa osoitteessa Pohjolankatu 45-47/Tukkipojantie 22-24. Kohteeseen tulee saneerauksessa nykyisen 43 asunnon sijasta 55 asuntoa; 41 yksiötä ja 14 kaksiota. Hanke on tärkeä useille osapuolille, koska asunnoista 16 on varattu erityisasumisen tarpeisiin kehitysvammaisille.

”Olen hyvin tyytyväinen siihen, että peruskorjauksen yhteyteen sisältyy sopimus kaupungin kanssa tämän kaltaisesta kevyestä erityisasumisesta. Hanke edustaa useiden osapuolten yhteistä näkökulmaa siitä, miten erityisasuminen integroidaan normaalin vuokra-asumisen yhteyteen. Kiinteistöjen kehittäminen ja mittavatkin peruskorjaukset ovat tärkeä osa strategiaamme, vaikka pääpaino onkin uudisrakentamisessa ja kiinteistöjen hankinnassa. Kiinteistökehityksessä on usein vaihtoehtona joko peruskorjaus, kohteen myynti, uuden kohteen rakennuttaminen tai ostaminen. Tällä kertaa tämä toteutustapa on kaikkien eduksi ja tukee samalla nykyistä yhteiskunnan kannalta hyvää linjausta hyödyntää vanhempaa asuntokantaa”, kertoo toimitusjohtaja Jarmo Kuosa.

Peruskorjauksen aikana asunnot eivät ole asumiskelpoisia. KAS asunnot pyrkii osoittamaan asukkaille mahdollisimman hyvin nykyistä vastaavan vuokrakodin. Rakennustyöt aloitetaan piha-alueella kesäkuussa ja muitakin rakennustöitä tehdään mahdollisuuksien mukaan kesän aikana. Asunnoissa työt aloitetaan viimeistään lokakuun alussa ja peruskorjaus valmistunee keväällä 2019.

”Hyviä kohteita kannattaa kehittää ja on mahdollista kehittää kannattavasti. Rovaniemen keskustan peruskorjaushankkeessa kohteen asuntojen keskipinta-ala tulee olemaan noin 42 m2. Tässä kohteessa asuntojen sijainti, pinta-ala ja kohtuuhintaisuus kohtaavat”, kertoo hanke- ja kehittämispäällikkö Lauri Paronen.

KAS asunnot on valtakunnallinen, vakavarainen, luotettava ja yleishyödyllinen vuokra-asuntoyhtiö, jolla on noin 8000 vuokra-asuntoa 32 paikkakunnalla. Vuokra-asunnoista suurin osa on ARA-rahoitteisia.

Lisätietoja vuokra-asumisesta ja kehitysvammaisten asumisesta:
www.ara.fi
www.ymparisto.fi

Yhteystiedot

KAS asunnot, Jarmo Kuosa, toimitusjohtaja
puh. 040 505 0284, jarmo.kuosa@kas.fi

KAS asunnot, Lauri Paronen, hanke- ja kehittämispäällikkö
puh. 050 564 4260, lauri.paronen@kas.fi