Hausjärvelle puurakenteisia rivitaloasuntoja

KAS kodit rakennuttaa Hausjärven Oittiin osoitteeseen Kaaritie 4 puurakenteisia vuokrakoteja. Rakentaminen alkaa marraskuussa ja 20 uutta kotia valmistuu huhtikuussa 2023.

Tontille rakennetaan kolme rivitaloa, joihin tulee yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Jokaiseen asuntoon kuuluu terassi ja pieni oma takapiha. Pihalla on myös leikki- ja oleskelualueet sekä erillinen talousrakennus. Autopaikkoja varataan yksi jokaiselle asunnolle. Palvelut ja liikuntamahdollisuudet sijaitsevat aivan lähellä.

”Olemme ottaneet KAS-konsernissa käyttöön hiilijalanjälkeä alentavan puurakentamisen konseptin, jolla haluamme toteuttaa laadukasta ja monimuotoista asumista. Lähtökohtaisesti edelleen rakennutamme perinteisiä kerrostalokohteita Helsingin seudun kasvukeskuksiin, mutta pienemmillä paikkakunnilla puurivitalot tai -luhtitalot ja pienemmät puukerrostalot ovat oiva ratkaisu toimivilla vuokramarkkinoilla. Puurakentamisen voi toteuttaa kohtuuhintaisena, kun pysytään optimoidussa kokoluokassa. Se on hyvä ratkaisu paikkakunnille, jossa tarvitaan rajattu määrä uusia vuokra-asuntoja. Asumisessa on oltava valinnanmahdollisuuksia myös pienemmissä kunnissa, joissa on nähtävissä kohteen elinkaaren kestävää asumista. Olen tyytyväinen, että hanke saatiin monitahoisten neuvottelujen jälkeen lopulta liikkeelle.” toteaa KAS asuntojen toimitusjohtaja Jarmo Kuosa.

”Hausjärven kunta on toivonut pitkään tätä hanketta. Yhteistyö kunnan rakennusvalvonnan ja kaavoituksen kanssa on ollut todella positiivista ja joustavaa. Puurakentamisessa on huomioitu ympäristövastuullisuus. Suomalaisella puulla ja suomalaisella työllä saadaan myös sosiaalista vastuuta. Asunnot ovat monikäyttöisiä ja muunneltavia; esim. liikkumisen apuvälineitä voidaan kiinnittää kylpyhuoneen seinien sisään asennettuihin tukiin. Myös tilavarauksissa on huomioitu lastenvaunut, rollaattorit ja pyörätuolit.” kertoo KAS asuntojen rakennuttamispäällikkö Leena Lindholm.

Hakuaika alkaa tammikuussa 2023 ja siitä ilmoitetaan paikallislehdessä ja sivuilla www.kas.fi

KAS asunnot on valtakunnallinen, vakavarainen, luotettava ja yleishyödyllinen vuokra-asuntoyhtiö, jolla on lähes 9000 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa 39 paikkakunnalla. Vuokra-asunnoista suurin osa on ARA-rahoitteisia.

Lisätietoja vuokra-asumisesta: www.ara.fi ja www.ymparisto.fi

 

Yhteystiedot:

KAS asunnot, Jarmo Kuosa, toimitusjohtaja

puh. 040 505 0284, jarmo.kuosa@kas.fi

 

 

Lue lisää