Sopiva sisälämpötila on 20-22 astetta. Se mitataan lämpömittarilla metrin korkeudelta ja noin 1,5 metrin päästä ulkoseinästä.

Yleisin lämmitysmuoto on ns. vesikeskuslämmitys, jossa lämmitetty vesi johdetaan asunnon pattereihin. Useissa kohteissamme on käytössä eGain-lämmönsäätöjärjestelmä, joka määrittelee asunnon lämpötilan todellisen säätilanteen mukaan.

Voit itse säätää asuntosi lämpötilaa termostaattiventtiilillä pienemmälle tai suuremmalle suoraan termostaatista. Älä peitä termostaattia verhoilla tai huonekaluilla, koska silloin termostaatti ei pysty havaitsemaan asuntosi lämpötilaa oikein, vaan sulkee venttiilin ja huone viilenee. Jos taas venttiili on tuuletusikkunan alla ja ikkuna on pitkään auki, termostaatti avautuu, patteri kuumenee ja lämpöä haihtuu hukkaan.

Sähkölämmitteisissä kohteissa voit säätää asuntosi lämpötilaa haluamallesi tasolle sähköpatterissa olevan termostaatin avulla. Pattereiden päällä ei saa kuivattaa vaatteita palovaaran vuoksi.
Lattialämmitys on syytä pitää aina päällä pesutiloissa joihin se on asennettu. Lämmitys pitää rakenteet kuivana ja ehkäisee osaltaan kosteusvaurioiden syntymiä.

Jos asunnossasi on patteriventtiilien säätämisestä huolimatta jatkuvasti liian kuuma tai kylmä, ota yhteys huoltoliikkeeseen tai isännöitsijään.

Tuuletus hoidetaan nopeana, korkeintaan muutaman minuutin mittaisena ristituuletuksena. Yhden asteen huonelämpötilan laskeminen pienentää lämmityskustannuksia noin 5 %. Energian säästäminen on jokaisen vastuulla. Pitkällä tähtäimellä säästö tuntuu myös asumiskustannuksissa.

Vinkkejä energiansäästöön saa muun muassa Motivan verkkosivuilta www.motiva.fi.