Vuokranmaksun eräpäivä on aina joka kuukauden 2. päivä. Vuokranmaksua varten olet saanut yhden viitteellisen vuokranmaksulomakkeen koko vuodeksi. Käytä aina vuokranmaksulomakkeessa annettua tili- ja viitenumeroa.
Uusi vuokranmaksulomake postitetaan sinulle vuosittain vuokrantarkistuksen yhteydessä.

Vuokravalvontamme neuvoo sinua kaikissa vuokranmaksuun liittyvissä kysymyksissä.

Vuokravalvonta

Puh. 010 2872 630 ma-pe klo 9-12 (pvm/mpm)
Sähköposti: vuokravalvonta@kas.fi

Vuokranmaksun viivästyminen

Alle kahden viikon mittaisista viivästymisistä ei tarvitse erikseen ilmoittaa vuokravalvontaan. Erääntyneestä vuokrasta lähetämme sinulle maksukehotuksen ja tästä aiheutuneet kulut veloitamme sinulta. Mikäli vuokranmaksusi viivästyy yli 2 viikkoa tai viivästyminen on toistuvaa, ole yhteydessä vuokravalvontaamme. Näin toimimalla saatat välttää saatavamme oikeudellisen perinnän.

Asumistuki

Asumistukea haetaan Kelasta. Kelan sivuilta www.kela.fi löytyy laskuri, jonka avulla voit arvioida oletko oikeutettu asumistukeen. Kela hakee tarvittavat tiedot sähköisesti järjestelmästämme. Talonkirjaotetta ei tarvitse toimittaa erikseen. Yleensä Kela maksaa asumistuen suoraan vuokranantajan tilille.

Vuokran määräytyminen

ARA-vuokrataloissa noudatetaan omakustannusperusteista vuokranmääritystä. Omakustannusperusteinen vuokranmääritys tarkoittaa, että kaikki talon menot katetaan vuokratuloilla.