Toivomme, että viihdyt KAS asunnoissa. Jos kuitenkin päätät vaihtaa kotia, huomioithan seuraavat asiat.

Vuokrasuhteen irtisanominen sähköisesti

Voit irtisanoa vuokrasopimuksesi sähköisesti tunnistautumalla omilla verkkopankkitunnuksilla. Ota tunnukset valmiiksi esille, kun aloitat kirjautumisen sähköiseen irtisanomispalveluun.
Jos sopimuksen on allekirjoittanut kaksi henkilöä, tulee molempien irtisanoa asunto omalta osaltaan.

Aloita sopimuksen sähköinen irtisanominen tästä

Jos et voi tehdä irtisanomista sähköisesti, toimita kirjallinen irtisanomisilmoitus:

  • lähetä irtisanomisilmoitus sähköpostin liitetiedostona: vuokraus@kas.fi
  • tai lähetä se postilla osoitteeseen: KAS asunnot, Toinen linja 14, 00530 Helsinki

Toimi samoin, jos irtisanot yrityksen nimissä olevaa vuokrasopimusta.

Vuokrausneuvottelijoiden ja isännöinnin yhteystiedot: https://kas.fi/yhteystiedot

Tulosta irtisanomislomake (pdf)

Autopaikka ja saunavuoro irtisanotaan isännöitsijälle tai isännöitsijän osoittamaan huoltoyhtiöön.

Irtisanomisaika ja poismuuttopäivä

Irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi. Lain mukaan irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä lukien, jonka aikana irtisanomisilmoitus on vastaanotettu. Esimerkiksi sanoessasi asuntosi irti 12.5., päättyy vuokrasopimus 30.6. ja vuokranmaksuvelvoitteesi jatkuu kesäkuun loppuun.
Muuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymispäivä.

Toisen vuokralaisosapuolen irtisanoutuminen

Myös vain toisen vuokralaisosapuolen irtisanoutuessa irtisanominen toimitetaan joko sähköisesti tai paperilla isännöitsijälle. Irtisanomisaika on tässäkin tapauksessa yksi kalenterikuukausi, eli kumpikin vuokralaisista vastaa vuokrista yhteisvastuullisesti seuraavan kuukauden loppuun. Irtisanomisilmoituksessa tulee mainita, että toinen vuokralaisosapuolista jää asumaan asuntoon.

Kuoleman kohdatessa

Vuokrasuhde ei pääty kuolemaan vaan siirtyy kuolinpesän hoidettavaksi, myös vastuineen. Irtisanomista ei voi tehdä sähköpostilla.

Ohje kuolinpesän osakkaille (pdf)

Vuokrasopimuksen irtisanomislomake, kuolinpesä (pdf)

Valtakirja kuolinpesän vuokrasuhteen hoitamiseksi (pdf)

Asunnon esittely

Kun olet irtisanonut vuokrasopimuksesi, asuntoasi voidaan esitellä irtisanomiskuukauden aikana siitä kiinnostuneelle asunnon hakijalle. Annamme sinun luvallasi asunnon hakijalle yhteystietosi asunnon esittelyn sopimiseksi. Voimme myös sopia että KAS asuntojen edustaja näyttää asuntoa irtisanomiskuukauden aikana.

Muutto ja avainten palautus

Vuokrasopimuksen päättymispäivä on muuttopäivä.
Avaimet tulee kuitata palautetuksi, joten ne tulee palauttaa henkilökohtaisesti. Tarkempia ohjeita avainten palautuksesta voit kysyä omalta isännöitsijältäsi.

Vakuus

Vakuudella katetaan sopimuksen päättymisen jälkeen maksamattomia vuokria sekä erilaisia käyttöön ja/tai kulutukseen perustuvia maksuja. Sillä voidaan kattaa myös vuokrahuoneistolle aiheutetut vahingot, siivouskulut sekä vuokrasuhteeseen perustuvien saatavien perimiskulut. Jos asuntosi on asianmukaisessa kunnossa ja kaikki maksuvelvollisuutesi on hoidettu, vakuus palautetaan sinulle 2 – 4 viikon kuluessa vuokrasopimuksen päättymisestä. Olethan muistanut ilmoittaa tilinumerosi irtisanomisilmoituksessasi?

Muuttosiivous

Muuton yhteydessä sinun tulee huolehtia huoneiston huolellisesta loppusiivouksesta. Myös vanhat kodinkoneet, huonekalut, patjat yms. tulee viedä pois asunnosta ja talon alueelta. Tavaroita ei saa jättää talousjätteiden keräyspaikalle eikä muuallekaan talon alueelle. Mikäli joudumme siivoamaan ja/tai tyhjentämään huoneiston tai kuljettamaan tavaroitasi pois, laskutamme tästä aiheutuneet kulut sinulta.

Muuttosiivousohje (pdf)

Huoneistotarkastus

Kun olet irtisanonut asuntosi, isännöitsijä tekee huoneistotarkastuksen vuokrasopimuksen päättymisen yhteydessä. Tarkastus voidaan tehdä jo vuokrasuhteesi viimeisen kuukauden lopulla. Tästä isännöitsijä sopii kanssasi ajankohdan erikseen.