Vuokra-asunnon etsiminen

Tutustu vapaisiin ja vapautumassa oleviin vuokra-asuntoihin sivuillamme. Jätä asuntohakemus kun kiinnostava asunto, talo tai alue on löytynyt.

Asuntohakemus

Täytä asuntohakemus. Hakemuksen voi jättää joko tiettyä kiinnostavaa asuntoa ajatellen tai yleishakemuksena, jolla haet yhden kunnan alueella sijaitsevia hakukriteerejä vastaavia asuntoja. Mikäli haetaan asuntoa useammalta paikkakunnalta, tulee täyttää jokaista paikkakuntaa koskien oma hakemus.
Hakemus on voimassa 3 kuukautta, jonka jälkeen voi uusia hakemuksen.

Hakemusten käsittelyvaiheessa emme vastaa tiedusteluihin. Jos voimme tarjota asuntoa, lähetämme asuntotarjouksen.

Vuokra-asuntohakemuksen käsittely

Asuntohakemus kirjautuu asiakasrekisteriimme. Käsittelemme hakemuksia päivittäin ja olemme yhteydessä mahdollisimman pian, jos voimme tarjota hakemusta vastaavaa asuntoa. Tarkistamme kaikkien hakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n tietokannasta.

Asunnon näyttö

Asuntotarjouksen yhteydessä ohjeistamme asuntoon tutustumisessa. Ennen tarjouksen hyväksymistä on hyvä käydä tutustumassa tarjottuun asuntoon etukäteen.

Asuntohakemuksen liitteet

Jos toive koskee asuntoa, jonka asukasvalinta tehdään ARA:n asukasvalintaperustein, pyydämme selvityksiä tuloista ja varallisuudesta, lainoista, opiskelusta jne. Vuokrausneuvottelijamme opastavat liitteiden toimittamisessa.

Vuokrasopimus allekirjoitetaan sähköisesti

Kun asuntotarjous on hyväksytty, vuokrausneuvottelijamme kertoo sopimusehdot ja opastaa vuokrasopimuksen tekemisessä. Vuokrasopimukset allekirjoitetaan sähköisesti. Sähköistä allekirjoitusta varten tarvitaan verkkopankkitunnukset.

Jos verkkopankkitunnuksia ei ole, voidaan sopia sopimuksen allekirjoittamisesta paikallisessa isännöitsijätoimistossa.