Millä perusteella KAS tarjoaa vuokra-asuntoja?

Suurin osa kohteistamme on rakennettu valtion rahoituksella ja ovat korkotuki- tai aravarahoitteisia kiinteistöjä. Näiden asuntojen vuokrauksessa noudatamme ARA:n ohjeita asunnon tarpeen kiireellisyydestä ja varallisuusrajoista.

KAS asunnoilla on myös vapaarahoitteisia kohteita, joihin ei sisälly valtion asettamia rajoituksia.

Kuinka kauan asuntoa joutuu odottamaan?

Usea tekijä, esimerkiksi haetun asunnon koko ja sijainti, vaikuttavat ajan pituuteen. Asuntohakemukset kirjautuvat automaattisesti asiakasrekisteriimme ja ne käsitellään päivittäin. Käsittelyä nopeuttaa, kun hakemus on täytetty huolellisesti. Tarkistamme kaikkien hakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n tietokannasta. Vuokrausneuvottelija ottaa yhteyttä, mikäli voimme tarjota toiveita vastaavan asunnon.

Vaikuttaako luottotiedoissa oleva maksuhäiriömerkintä asunnon saamiseen?

Tarkastamme kaikkien hakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n tietokannasta. Maksuhäiriömerkinnät voivat olla este asunnon saannille, mikäli vuokranantajalla on syy epäillä, ettei asunnon hakija kykene suoriutumaan vuokranmaksusta.

Mikä on KAS asuntojen vakuuskäytäntö?

Katso lisätiedot tästä (vakuuskäytännöt).

Miten haen usealta paikkakunnalta asuntoa?

Mikäli haet vuokra-asuntoa useammalta paikkakunnalta, täytä vuokra-asuntohakemus jokaiselle paikkakunnalle erikseen. Hakemusten käsittelijät vaihtelevat kunnittain.

Periikö KAS välityspalkkiota?

Emme peri, koska vuokraamme vain omia huoneistojamme.

Miksi asunnot ovat netissä, jos niitä ei kuitenkaan voi tarjota minulle?

Verkkosivuillamme on esitelty heti vapaana olevia ja vapautuvia KAS asuntoja. Osa niistä saattaa olla jo varattu tai niihin voi kohdistua useitakin aiempia hakemuksia. Asunnot poistuvat sivuiltamme, kun niistä on tehty kirjallinen vuokrasopimus.

Mistä ja miten noudan uuden vuokra-asuntoni avaimet?

Saat vuokrausneuvottelijalta ohjeet. Kun haet avaimia, ota mukaasi allekirjoitettu vuokrasopimus, henkilötodistus ja kuitti vakuuden suorittamisesta. Jos avaimia hakee puolestasi joku muu, on hänellä oltava vuokrasopimuksen, oman henkilötodistuksen ja vakuuskuitin lisäksi allekirjoittamasi valtakirja. Isännöitsijöiden yhteystiedot.

Ovatko lemmikkieläimet sallittuja KAS asunnoissa?

Lemmikkieläimet ovat sallittuja kaikissa asunnoissamme. Muista kuitenkin, että vuokralaisena olet korvausvastuussa lemmikkieläimen aiheuttamista vahingoista. Ammattimainen eläinten kasvattaminen on kielletty.

Jos otan tarjotun vuokra-asunnon, voinko pyytää sinne remontteja?

Asunnot tarkistetaan edellisen asukkaan poismuuton yhteydessä ja huoneistotarkastaja määrittelee tarvitseeko asunto remonttia.

Ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta sinulla on mahdollisuus käydä tutustumassa asuntoon. Ilmoita asunnossa näkemistäsi puutteista heti isännöitsijälle. Kun sopimus on allekirjoitettu, olet hyväksynyt asunnon siinä kunnossa, kun se allekirjoitushetkellä on (mukaan lukien huoneistotarkastajan määräämät remontit).