När du har hittat en hyresbostad, ett hus eller ett område som du är intresserad av, fyll i en ansökan. En ansökan är giltigt i 3 månader. Om uppgifterna ändras fyller du i en ny ansökan som ersätter den gamla. En ledig bostad kan redan ha erbjudits en annan sökande utan att ett hyreskontrakt har hunnit tecknas.

När vi väljer en hyresgäst följer vi ARAs, Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet, grunder om brådskande behov av bostad och ekonomiskt tak. Merparten av våra bostäder har finansierats av statliga Arava- eller räntestödslån och detta finansieringssätt bestämmer även vårt val av hyresgäst. En del av våra bostäder är fritt finansierade och kan hyras ut utan ekonomiskt tak, även till företag. Vi tar kreditupplysning på alla sökande hos Suomen Asiakastieto Ab.

En hyresförhandlare tar kontakt med dig om vi kan erbjuda en bostad. Vi ber om nödvändiga bilagor när du får ett skriftligt bostadserbjudande. Innan du blir erbjuden en bostad behöver di inte skicka några bilagor om du inte har blivit ombedd att göra det.

Fyll i en ansökan

Här kan du även fylla i, skriva ut och underteckna en ansökan. Skicka den till hyresförhandlaren på den aktuella orten. Kontaktuppgifterna finns här.