Sök hyresbostad

Bekanta dig med våra husobjekt och lediga bostäder samt de bostäder som blir lediga inom kort på vår webbplats. Lämna in en bostadsansökan när du har hittat en bostad, ett hus eller ett område som du är intresserad av.

Bostadsansökan

Fyll i en bostadsansökan. Du kan lämna in en individuell ansökan antingen för en viss bostad som du är intresserad av eller en gemensam ansökan för de bostäder som motsvarar sökkriterierna i en viss kommun. Ifall du söker bostad på flera orter ska du fylla i en ansökan för varje av dem.

En ansökan är giltig i 3 månader. Efter det kan du förnya din ansökan.

Behandling av hyresbostadsansökan

En bostadsansökan registreras i vårt kundregister. Vi behandlar ansökningar dagligen och vi tar kontakt med dig snarast möjligt om vi kan erbjuda dig en bostad som motsvarar din ansökan. Vi tar kreditupplysning på alla sökande hos Suomen Asiakastieto Ab.

Besök av bostaden

Tillsammans med bostadserbjudandet får du också anvisningar om hur du kan besöka bostaden. Det är bra att besöka lägenheten innan du godtar erbjudandet.

Bilagor till bostadsansökan

Om din ansökan gäller en bostad i vilken valet av boende sker enligt ARA:s grunder för val av boende, krävs en utredning om dina inkomster, tillgångar, lån, studier osv. Våra hyresförhandlare meddelar vilka bilagor som ska bifogas.

Hyreskontrakt undertecknas elektroniskt

När ett bostadserbjudande har godkänts berättar våra hyresförhandlare om avtalsvillkoren och hjälper dig att fylla i hyreskontraktet. Hyreskontrakten undertecknas elektroniskt. För att underteckna elektroniskt behövs bankkoder.

Om du inte har bankkoder kan vi komma överens om att avtalet undertecknas på den lokala disponentbyrån.